Skip to content

Varför Amazons Guard Plus har säkerhetsexperter berörda

13 de juli de 2021
ScreenShot2021 01 28at1.59.40PM d0730842d41d4efab46ee4c0138e099a

Viktiga takeaways

  • Sekretessexperter väcker oro över Amazons nya hemtjänst för Alexa-enheter.
  • Alexa Guard Plus-prenumerationstjänsten ger användarna hands-free tillgång till räddningstjänster och Alexa möjlighet att avskräcka inkräktare från att bryta in.
  • Vissa observatörer föreslår att tjänsten kan hackas.

Amazons nya hemtjänst för Alexa-enheter väcker integritets- och säkerhetsproblem. Alexa Guard Plus-prenumerationstjänsten gick nyligen live i USA för $ 5 per månad eller $ 49 per år. Den grundläggande Guard-funktionen kan göra Echo-smarta högtalare och skärmar till hemsäkerhetsenheter, medan premiumversionen också ger användarna hands-free tillgång till räddningstjänster och Alexa möjligheten att avskräcka inkräktare från att bryta in. ”Ett Echo med Guard Plus aktiverat kommer att vara lyssnar efter mer än bara utlösarordet, säger Paul Bischoff, integritetsförespråkare för säkerhetsjämförelsesidan Comparitech, i en e-postintervju. ”Det kan avskräcka vissa integritetsmedvetna användare som är oroliga för att deras privata konversationer av misstag laddas upp till molnet. Om du glömmer att inaktivera det när du kommer hem kan det utlösa Guard Plus och avbryta varningar. Amazon vet säkert när du är hemma och när du inte är. ”

De är inte riktiga hundar som skäller

Prenumeranter på Guard Plus kommer att kunna be Alexa att ringa en hjälplinje för dem att begära medicinsk hjälp, brand eller polisassistans. Alexa kommer också att kunna lyssna efter aktivitetsljud i huset om dess invånare är borta, och antingen låta en siren från Echo-enheter eller spela ljudet av skällande hundar om säkerhetskameror upptäcker rörelse. En Amazon-talesman berättade Lifewire att aktivera Guard Plus betyder inte att Alexa alltid lyssnar. ”Precis som Echo-enheter är utformade som standard för att bara upptäcka ett vakna ord när Guard Plus är aktiverat, är det utformat för att bara upptäcka de specifika ljud du har valt när du konfigurerar dina Echo-enheter som stöds”, sade talesmannen.

Kampanjbild som visar upp Alexa Guard Plus på smartphones

Men vissa observatörer föreslog att det fanns en möjlighet att tjänsten skulle kunna hackas. ”Ur ett integritetsperspektiv är en internetansluten enhet som kan lyssna på och spåra varje ljud i ett hem en potentiell mardröm”, säger Adam K. Levin, grundare och ordförande för cybersäkerhetsföretaget Cyberscout, i en e-postintervju. ”Möjligheten att en oseriös anställd eller tredjepartsleverantör kan missbruka privilegierad tillgång till tjänstens backend är bara en av många problem.” Kontoövertagande är en möjlighet med en tjänst som Alexa Guard eftersom många användare inte använder robusta, unika lösenord för att skydda konton, säger Levin. FBI varnade nyligen för tillfällen av hackare som fick åtkomst till smarta hemanordningar genom komprometterade lösenord för att skicka akutpolisen till hus och sedan titta på resultaten genom liveströmmar.

Fel händer

Chris Hauk, konsumentskyddsmästare på Pixel Privacy, varnade i en e-postintervju att Alexa Guard-tjänsten kanske inte fungerar som avsett, och förklarar att vissa ljud felaktigt kan indikera en nödsituation, om den inte är korrekt inställd. Hauk sa att Amazon också kunde samla in ytterligare användardata genom de nya funktionerna, vilket potentiellt skulle kunna öka husägarnas försäkringsavgifter om deras försäkringsbolag hade tillgång till register över förekomster i hemmet. ”Det kan också leda till oberättigade utredningar om brottsbekämpning fick tillgång till uppgifterna och tolkade dem på fel sätt,” tillade han.

Trots sin integritetsfråga sa Hauk att vakttjänsten kan bli en hit. ”Så länge Amazon inte samlar in och säljer användningsdata kan jag se att tjänsten är ett attraktivt alternativ för många användare”, sa han. ”Inklusive äldre användare som kanske bor ensamma och kan dra nytta av de extra övervaknings- och nödåtgärder som erbjuds av tjänsten” Life Alert-style ”.” Levin föreslog att vaktens integritetsavvägningar kan vara värda det för vissa användare. ”Vissa människor kan behöva en alltid på-mikrofon i sitt hem som letar efter inkräktare, och avvägningen mellan sekretess är värt det (till exempel i ett andra hem)”, sa han. Jag har så många smarta högtalare i mitt hus att någon inbrottstjuv troligen skulle snubbla över en. Så jag är inte säker på att jag behöver Alexa för att fungera som ett larmsystem. Men för en äldre släkting kan det till exempel vara ett attraktivt alternativ att kunna ringa efter hjälp via Amazons ekosystem.