Skip to content

Varför är jag sliten mellan en iPad Air och en Surface Pro

15 de juni de 2021
IMG 1108 b72854bbfd2a41a681d59d82fc1dfaae

Viktiga takeaways

  • Jag gillar 11-tums iPad Air och Windows Surface Pro 7, men av mycket olika skäl.
  • IPad vinner för enkel användning och dess fantastiska tangentbord.
  • Jag älskar att jag kan köra nästan vilken Windows-app som helst på Surface.

Jag älskar min Windows Surface Pro 7, men min 11-tums iPad Air vinner när det gäller att få saker gjort. På utsidan ser båda tabletterna väldigt lika ut. De är rektangulära, silver-ish plattor jag har lurat med pennor och tangentbord, sport robusta mönster, och är lätta nog att vara lätta att bära. Det är inte ett enkelt beslut att nå till iPad-Surface har så många saker som går att jag föredrar det framför iPad i vissa fall. Dessa modeller är bland de senaste surfplattahybriderna som släppts av Microsoft och Apple, och de representerar två olika designfilosofier.

Surface Kickstand är lysande

När du dyker djupt börjar ytan se mer tilltalande ut. Jag älskar det unika kickstandet som stöder det i precis rätt vinkel, och tangentbordstillbehöret (tillval) är perfekt för sin storlek. Det finns också frågan om operativsystemen Windows kontra Mac. Jag är agnostiker på plattformen, men jag brukar föredra Mac-datorer eftersom den snäva integrationen av hårdvara och programvara gör att saker bara fungerar. Nedladdning av uppdateringar är bara mycket mindre besvär på en Mac. De händer tyst i bakgrunden utan att störa mitt arbete.

Med Windows får jag hela tiden veta att jag måste uppdatera min Surface av någon kritisk anledning. Ibland verkar ytan till och med starta om sig själv och gå igenom en lång startprocess. Jag är säker på att det finns ett sätt att ändra den här inställningen, men Windows-alternativen är en så förvirrande röra att jag inte har brytt mig om att ta reda på hur. Men Windows är fortfarande effektivare för arbete om du ignorerar några av de oundvikliga hakarna. Jag tycker att filsystemet är mer intuitivt och Word på Windows erbjuder otaliga små genvägar som gör det enklare att skriva. De sammanhangsberoende menyerna i Word, till exempel, låter mig enkelt kopiera och klistra in text medan jag tar bort irriterande formatering med ett enda klick. På Mac måste du navigera till fönstret och hitta ”Klistra in och matcha stil”. Det är en liten sak, för att vara säker, men att göra detta flera gånger om dagen kan avbryta arbetsflödet. ”Ytan har så många saker på gång att jag föredrar det framför iPad i vissa fall.” Under tiden, på min Surface Pro, älskar jag att pennan har en knapp på sidan som kan anpassas för att starta appar. Det är bekvämt att öppna Windows Journal-appen när jag vill skriva ner några anteckningar snabbt. Som en gadgetälskare finns det helt enkelt mycket mer att besätta på ytan ur ett hårdvaruperspektiv.

IPad är effektiv men tråkig

IPad är naturligtvis en underbar enhet, men dess design känns nästan för parad vid denna punkt. Utan ens en hemknapp är iPad bara en monolitisk platta. Jag vill ha några fler knappar att anpassa. Men det kan inte förnekas att iPad fungerar oavsett vad du kastar på den. Det stabila operativsystemet innebär att jag aldrig behöver oroa mig för skadlig kod eller konstiga kraschar mitt i en arbetssession.

IPad vinner också när det gäller viktiga tillbehör. Så mycket som jag beundrar Surface-pennan och tangentbordet har iPad dem att slå. Mitt magiska tangentbord för iPad är en transformativ enhet som låter mig arbeta och spela när jag vill. Däremot är Surface-tangentbordet lite knepigt att hantera. Det lossnar ständigt när jag minst förväntar mig det och stativet på ytan är värdelöst när det gäller att skriva medan man ligger. Trots sina fel kan jag dock inte sluta ytan. Jag älskar att jag kan köra nästan vilken Windows-app som helst på Surface. Och även om iPad erbjuder miljontals högkvalitativa appar känns den begränsande. I slutändan är Surface en mer spännande enhet, även om den kanske inte är lika praktisk som iPad. Det är bra att jag har båda.