Skip to content

Varför är jag upphetsad att spela Ratchet & Clank: Rift Apart

5 de juli de 2021
RC RiftApart Grindrail PS5 scaled 2acbaf03f15b4ecb83843528d6f9df48

Viktiga takeaways

  • Ratchet & Clank: Rift Apart släpps den 11 juni 2021, vilket ger lättsinnigt kul tillbaka till tredjepersonsskjutare genom ny spelmekanik och design.
  • Sonys favoritduo är att ta itu med historien som startade för 19 år sedan och återkommande frågor som fans har diskuterat i flera år.
  • Introduktionen av en spelbar kvinnlig huvudperson är ett välkommet tillskott till den stabila serien och lovar utmärkt berättande.

Efter åtta långa år med tråkiga copy-and-paste-skyttar har Ratchet och Clank återvänt för att injicera lite välbehövlig kul i genren med Ratchet & Clank: Rift Apart. Jag säger åtta år för att jag rabatterar omstart 2016 som rent fungerade som en koppling till den medelmåttiga filmen med samma namn. Kanoniskt, Into The Nexus var det sista spelet i serien som byggde på den nästan två decennium långa historien jag investerat min tid i, och det är den historien jag är glad att fortsätta med den senaste delen.

Ratchet & Clank är en av de serierna som får mig att känna mig varm och suddig inuti. Det är den viktiga nostalgi-faktorn hos det revolutionerande spelföretaget Insomniac Games, som omföreställde kompisfilmens trope till en bästsäljande spelserie. Att kunna checka in igen med två av mina bästa barndomsvänner är den enda anledningen till att jag köper en PS5 i sommar.

Nästa nivå spel

En tidigare släppt sju-minuters speldemo visar en vackert renderad värld och vår favoritduo som slår upp galaxen. Den introducerar fullt realiserade, snabbt föränderliga landskap som endast är möjliga nu tack vare PS5: s solid state-enhet.

Den atmosfäriska, utomjordiska poängen och de färgglada detaljerna i dess karaktärsmodeller och värld kräver utplacering av nya spelstilar. Spelet har mer än fångat min uppmärksamhet, och jag ser fram emot att korsa mellan främmande världar på ett ögonblick med haptisk integration som verkligen ger en nästa generations upplevelse. Jag är redo att känna den mjuka, blekande vibrationen från en välinställd Shadow Bomb eller knockback av ett dubbeltunnigt alieniserat hagelgevär. Separerade berättelser görs dock till döds. Särskilt med Ratchet & Clank serier, de brukar vara de svagaste titlarna (jag tittar på dig Storlek spelar roll). De är ju en duo, och jag är ingenting utan Clank, min jetpack-och-helikopterhybrid.

Glömt Lore

Trailern introducerar också en mystisk kvinnlig Lombax, som säkert kommer att kasta en skiftnyckel i seriens kanon. Medan vi har sett andra Lombaxer, nämligen det helt glömda Angela Cross i den andra delen av serien, Kommer kommando, sedan har vi fått tro att Ratchet är den sista av hans art.

Ny Lombax-karaktär i Ratchet & Clank: Rift Apart

Den här spelbara kvinnliga Lombax kommer sannolikt från en annan dimension, eftersom spelets försäljningsargument är interdimensionellt världshoppande, men jag är glad att se om det finns en djupare historia här. Att ta sig in i Lombax-arternas större lore skulle vara banbrytande för serien – existensen eller bristen på den, och vikten av kattliga humanoider har förblivit ett hett ämne bland fans. Jag räknar med att Insomniac kommer att ge oss de svar vi har längtat efter eftersom vi tittade på de övergivna Lombax-ruinerna från den en gång så härliga rasen i Verktyg för förstörelse. Lombax historia har alltid varit svårfångad och jag hoppas Riva isär äntligen öppnar slussgrindarna.

Ett nytt tag på en gammal hit

Utvecklarna knackade på den produktiva författaren Sam Maggs för att leda skrivteamet och hjälpa till att utarbeta berättelsen för serien. Hon specialiserar sig på kvinnocentrerade berättelser, inklusive framgångsrika stints med Marvel’s Captain Marvel-serier och grafiska romaner, liksom DCs Brave and Bold-serier. Hon vet hur man pennar övertygande, mångfacetterade och självförsörjande kvinnliga ledare. Och jag är besatt. Bristen på kvinnliga alternativ i nyare berättelsedrivna videospel är främst bland anledningarna till att jag sitter fast vid att spela min åttonde genomspelning av en fullmodad Skyrim. Så att ha en mästare i genren av kvinnliga huvudpersoner som pryder en av mina favoritserier hela tiden är nästan som utvecklarna som läser mina personliga journalposter. Den för närvarande icke namngivna kvinnliga Lombax kommer säkert att fängsla andra fans, men vid denna tidpunkt är jag helt bra med att det bara är en godbit för mitt nöje.

Jag ser fram emot ren, destruktiv kul också. Så många spel har kommit bort från den roliga faktorn och ersatt den med en hängivenhet till grimmig realism med filmhölje. Det har naturligtvis sin plats, men ibland vill du bara förlora dig själv i en värld med några klokt antropomorfa utlänningar. Är det för mycket att fråga? Jag tror inte det, och det verkar inte heller de högre ups på Insomniac Games som äntligen släppte sin kontantko ur sitt skjul. Jag kunde inte vara mer upphetsad för framtiden för Ratchet & Clank; mitt 6-åriga jag kan inte vänta. Jag ska köpa den här dagen och du borde också.