Skip to content

Varför BlizzConline var både uppmuntrande och nedslående

17 de juni de 2021
blizzconline 1eb7d855603a40ecb4cde526df87495d

Viktiga takeaways

  • När fler stora shower meddelar att de går virtuellt för 2021, ger BlizzConline en titt på formen på den nya normalen.
  • World of Warcraft Classic öppnar nya servrar för 2007 Burning Crusade expansion.
  • De två största kommande spelen som Blizzard har, Diablo 4 och Overwatch 2, har fortfarande inga fasta släppdatum.

2021 BlizzConline, den virtuella versionen av Blizzards årliga BlizzCon, var en lugn show, med lite mer än ett bevis på livet visat för efterlängtade spel som Övervakning 2. Det gav fansen några solida blickar bakom kulisserna på den moderna Blizzard, och kanske lite hopp om att veteranutvecklaren så småningom kommer att släppa sina utlovade spel. BlizzCon 2021 är det senaste stora evenemanget för att byta till ett hemmaformat, med andra shower som Fanime och E3 som redan har meddelat ett liknande skift. Som sådan, BlizzCons ​​tillvägagångssätt – gynnar live-streamade paneler, virtuella föreställningar och nya händelser som t.ex. Diablo-tema Dungeons & Dragons levande spel av gjutna av Kritisk roll-sätter den på den trasiga kanten av den nya normalen. Förvänta dig att andra shower under hela året letar efter ytterligare inspiration, eftersom fler nackdelar byter till ett virtuellt tillvägagångssätt för säkerhets skull. Tillkännagivanden på BlizzCon 2021 innehöll en titt på den kommande 9.1-korrigeringen för World of Warcraft: Shadowlands, tillkännagivandet av en remastered upplaga av den klassiska dungeon crawler Diablo 2, debut för en ny karaktärsklass (men inget släppdatum) för Diablo 4, och en ny expansion för gratisspel Hjärtsten. ”En del av det som alltid har gjort BlizzCon roligt är samhället, och Blizzard lägger mycket ansträngning på att få BlizzConline att känna sig som ett communityevenemang”, säger Elizabeth Harper, redaktionschef på Blizzard Watch, i ett e-postmeddelande till Lifewire. ”Det var en virtuell” Mars av Murlocs ” [infamous fish-people monsters from World of Warcraft] som inkluderade videoklipp och foton från fans runt om i världen klädda ut som murlocs. Sådana saker fick det att känna att vi alla var där trots att vi inte var det. ”

Konferenskretsen 2021

Låsningar i karantän och hälsoproblem tvingade den internationella evenemangsbranschen att utvecklas 2021. Detta är en större affär för nördssamhället än vad många fans inser. En stor del av den årliga nyhetscykeln för spel, serier, filmer och annan popkultur är uppbyggd kring kongresskretsen. Det handlar inte bara om de förlorade sociala möjligheterna; en stor del av videospelsekosystemet, från fanartister till utvecklingsscheman till praktiska offentliga demonstrationer, berodde på konscenen.

Utan det är ingen helt säker på hur landskapet kommer att se ut. Med en större spelare som BlizzCon att byta till ett onlineformat, tillsammans med andra nyligen visade program som den veckolånga virtuella Penny Arcade Expo förra året, utgör konkretsen nya regler som det går. Med virtuella shower definierar evenemangsarrangörer vad en konvention till och med betyder. Förvänta dig att personliga händelser som BlizzCon även efter slutet av pandemin fortfarande kommer att ha en betydande virtuell komponent.

De är ute när de är klara

Två av de största kommande Blizzard-spelen, Diablo 4 och Övervakning 2, hade några tillkännagivanden på BlizzCon, men ingen kom någonstans nära ett släppdatum. Diablo 4 avslöjade en ny spelbar klass, Rogue, som gör en triumferande återkomst från originalet Diablo. Hon kan spelas som en mästare i fällor, en bågskytt eller en mycket mobil närstridsfighter, ungefär som Diablo 3Demon Hunter.

Overwatch 2, som jämförelse verkar mycket längre från lanseringen. Det tillkännagavs ursprungligen vid 2019 BlizzCon som en direkt uppföljare till det ursprungliga spelet, med fler karaktärer och några grundläggande justeringar av sitt spel. Medan Blizzard erbjöd en lång virtuell panel bakom kulisserna, inklusive en lång titt på den nya karaktären Sojourn, är det mesta av det som visades om spelet fortfarande i aktiv utveckling och kan ändras. Blizzard bekräftade vissa rykten genom att meddela Diablo II: Resurrected, en remake som uppdaterar det klassiska spelets grafik till 2021-standarder och gör nästan ingenting annat; Du kan till och med stänga av de snygga 4K-bilderna och spela den med det ursprungliga 2000-utseendet. Uppstånden är planerad att släppas senare i år på PC, PlayStation 4 & 5, Xbox One, Xbox Series X | S och Nintendo Switch.

Läget

”En del av det som alltid har gjort BlizzCon roligt är samhället, och Blizzard lägger mycket ansträngning på att få BlizzConline att känna sig som ett communityevenemang.” De senaste åren har varit tumultiga för Blizzard, präglat av kontroverser, många gammalvakt-utvecklares pensionering eller avgång och ett ljummet samhällssvar på projekt som Slaget om Azeroth och den Warcraft III nyinspelning. Medan Blizzard inte riskerar konkurs på grund av populära spel som World of Warcraft Classic, en av de stora utmaningarna för årets BlizzCon var att visa sina fans och motståndare att den vet vart den ska. ”Förändring är alltid lite läskigt, lite oroande. Vi visste exakt vad vi kunde förvänta oss av gamla Blizzard, men vi vet ännu inte vad vi kan förvänta oss av detta Snöstorm, ”sa Harper. ”Men det gamla gardet som går vidare är det som gör att ny talang kan flytta upp och visa upp vad de kan göra. Vi kanske inte känner till deras namn ännu, men det är inte en anledning att tro att dessa människor inte är där, redo att driva dessa spel framåt. ”