Skip to content

Varför din nästa telefon kan vara rullbar

21 de juni de 2021
LG x CES 2021 02 a6fd4f216e074122bb248b8f590f3811

Viktiga takeaways

  • Tillverkarna visade upp rullbara smartphones på 2021 Consumer Electronics Show.
  • De större skärmfastigheter som erbjuds av telefoner som dessa kan göra dem till ett frestande köp.
  • Ett rykte föreslår att priset på LG Rollable kommer att vara rejäl $ 2 359.

De rullbara smartphones som presenterades vid CES 2021 kan vara en spännande uppgradering för användarna när de så småningom kommer till butiker. LG visade upp sin rullbara smartphone, som har en skärm som sträcker sig till att göra en större, mer tablettliknande skärm. TCL retade också sin rullbara koncepttelefon, som kan gå från en 6,7-tums telefon till en 7,8-tums surfplatta. De större skärmfastigheter som erbjuds av telefoner som dessa kan göra dem till ett frestande köp. ”Denna design gör det i princip möjligt att du håller en surfplatta i fickan”, säger Carl Prouty, digital innehållsstrateg och varumärkesperson för Abt Electronics, i en e-postintervju. ”Att ha mer skärmfastigheter är bra för alla som multitasks på sin telefon. Du kan ha ett orddokument öppet på halva skärmen och en webbsida för forskning öppen på den andra. Eller så kan du använda helskärmen för att titta på en video när du tar en paus från jobbet. ”

Stora skärmar, lite information

Detaljer om de nya rullbara telefonerna är svåra att få tag på. Både LG och TCL spelade coy med sina mönster på CES. LG visade videor av telefonen, men gav ingen produktinformation. TCL spelade också upp en video där Tiago Abreu, chef för ”X-Lab” vid TCL Industrial Design Center, hävdade att surfplattan kan gå från sin fjärrkonfiguration till sin stora form med ”ett enkelt fingertryck.” Vissa användare säger att de skulle hoppa på chansen att köpa en rullbar telefon. Jason Hughes, en självbeskriven gadgetentusiast, sa att han är ombord med rullbar. ”Jag har den här vanan att köpa nyligen släppta smartphones och testa, granska den i flera månader, då bestämmer jag om jag ska behålla den eller sälja den”, sa han i en e-postintervju. ”Jag kommer inte att sakna en inbyggd smartphone; LG: s rullbara ser lovande ut.”

Hughes sa att en rullbar telefon kunde passa in i din dagliga rutin. ”För dem som alltid är på språng, som bara vill bära små väskor eller inte ens vill ta med sig en väska längre, är detta den perfekta smarttelefonen som den här moderna eran kan erbjuda”, tillade han. ”Dess flexibilitet är [a] stor tillgång bland andra typer av smartphones. Först kan du bli lite skrämd av hur skärmen viks, men de saker du kan göra från dess anmärkningsvärda funktioner är [pretty] Fantastisk.”

En praktisk och cool design

Den rullande designen är inte bara iögonfallande. Det är också praktiskt, sa Prouty. ”Den som använder sin mobiltelefon för mer än bara att ringa kan dra nytta av den här stilen”, tillade han. ”Multitaskers kommer sannolikt att gynnas mest eftersom det ger mer utrymme att ha extra information på skärmen.” Vikbara telefoner har gjort rubriker de senaste åren, men de har drabbats av frågor om skärmens hållbarhet. ”Av praktiska skäl verkar det som att rullande stil skulle vara det bättre valet eftersom rörelsen är lite lättare på skärmen, vilket potentiellt kan översättas till en längre livslängd,” sa Prouty. ”I själva verket är det ett sätt för tillverkarna att visa upp sina senaste och bästa design, så det praktiska är inte alltid den första överväganden. Designen ger mer en” wow ”-faktor än någonting annat.”

Förvänta dig inte att rullbara telefoner blir billiga. Det hopfällbara utbudet av smartphones som har rullats ut de senaste åren har sett skyhöga priser. Samsungs Z Flip började på 1380 $ och Microsofts Surface Duo säljer för 1 400 $. Det är osannolikt att en ny kategori som rullbar kommer att bli mycket billigare. Faktum är att ett rykte antyder att priset på LG Rollable kommer att vara höga 2 359 $. Läckaren sa också att telefonen skulle presenteras i mars, men med möjlighet till fördröjning fram till juni. Jag är glad över en ny typ av telefondesign, oavsett om det är praktiskt eller inte. Det senaste året har gett så mycket dåliga nyheter att det är bra att veta att det åtminstone finns en rullbar telefon i vår framtid.