Skip to content

Varför kan du se fler spel för en spelare

22 de juni de 2021
DragonAge cb5de4abe56445e0bc2700e967554350

Viktiga takeaways

  • Avbrytandet av Electronic Art Stjärnornas krig projektet 2017 var ett slag för fans av enspelarspel.
  • BioWare-skärning Dragon Age 4Online-komponenten kan innebära att fans av solospel kan ha fler alternativ i framtiden.
  • Vad betyder nyheterna för fans av online- och liveservicespel?

Medan vissa spelare kan vara ledsna över att BioWare tappade online-läget från det kommande Dragon Age inträde, kan klippningen i slutändan vara ett plus för spelare som föredrar mer berättelsesdrivna upplevelser. Fans av filmiska enspelarspel fick ett slag tillbaka 2017, då Electronic Arts plötsligt stoppade produktionen på en ny Stjärnornas krig inträde som sägs vara i samma riktning som PlayStation Outforskad action-äventyrsspel. Den enorma framgången för fan-favorit Star Wars Jedi: Fallen Order 2017 – i kombination med den svaga mottagningen av en online-fokuserad skytt Hymn—Kunde se solo-genren göra en återuppkomst. Medan ingen hamrar en spik i kistan för onlinespel, kan dessa senaste trender ha en inverkan på vilken typ av spelstudior som gynnar i framtiden. ”Jag tror att framtiden för live-servicespel fortfarande är väldigt ljus, men jag tror att vi har sett att inte alla spel kan eller borde vara en live-serviceprodukt,” sa David Jagneaux, speljournalist, via Twitter DM. ”Det finns tillräckligt med nyanser i den här branschen för enspelare, grundläggande samarbete, live-service-samarbete, fullständigt multiplayer, fullständiga MMO och allt däremellan.”

En spelare slår tillbaka

Förra veckan avslöjades EA och BioWare hade beslutat att eliminera onlineläget från nästa Dragon Age spel, vilket gör den populära rollspelsseriens kommande inträde till en ren enspelaraffär, ett drag som Jagneaux ser som ett lovande tecken för singelspelare. ”Jag tror att detta antyder ett större skifte till förmån för fler enspelarspel”, förklarade han. Washington Post-spelreporter Gene Park delade nyligen en liknande känsla när han twittrade att han var hyllning till Jedi: Fallen Orderroll för att spara enspelarspel.

Till Jagneauxs tidigare punkt, förra året Marvels Avengers bevisade onlineelement passar inte nödvändigtvis bra för varje spel. Du behöver inte se längre än majoriteten av recensionerna för att se att de flesta kritiker gillade sin enspelarkampanj, men kände att hela upplevelsen drogs ner av dess online-element. Omvänt, Hymn investerade stort i sin multiplayer-komponent till priset av att leverera en gedigen kampanjupplevelse. Planer för att modernisera spelet nyligen skrotades.

Bästa av båda världar

I en perfekt värld skulle fans av enspelarspel, liksom de som föredrar onlinelägen, få sina pengar från en produkt som innehåller båda elementen. Men enligt Jagneaux är vi inte riktigt där än. ”Jag tror att båda kan existera i samma spel, det är bara en tidsfråga och budgetering. Tyvärr verkar det ibland som om de företag som har resurser för att göra det bra (som EA) får tunnelvision och inte prioriterar sina tillgångar korrekt. ” Medan Jagneaux noterar Rockstar Games ’ Grand Theft Auto och Red Dead Redemption franchises som ”bra exempel” på spel som redan spikar denna känsliga balans, de är undantaget från regeln.

Det är för tidigt att säga om Dragon Age 4 att gå en fullspelad singelspelare i slutändan kommer att leda fans av solo, berättelsedrivna spel som har mer filmiska äventyr att välja mellan i framtiden. Eller om de som föredrar att hoppa online med vänner kommer att ha färre alternativ på vägen. Oavsett vilken större bild som kommer i fokus, åtminstone Dragon Age fans kan ta tröst i det faktum att de kommer att döda monster snarare än att undvika grunda onlinelägen när det landar 2022.