Skip to content

Varför Oculus vill att du ska dela ditt konto och appar

14 de juli de 2021
119277846 350062113069085 8340726309825428787 n f9d9ec972e344aaab1938a44b331bdb3

Viktiga takeaways

  • Oculus avslöjade nyligen fleranvändarkonton och appdelning kommer till Quest 2 nästa månad.
  • Mer exponering för VR-appar och innehåll kan leda till framtida headsetköp av nya användare.
  • Experter tror att dessa senaste uppdateringar är ett sätt för Oculus att återuppbygga förtroendet mellan det och samhället, samtidigt som det utvidgar sin användarbas.

Fleranvändarkonton och appdelning kommer till Oculus Quest 2, vilket kan hjälpa till att driva på en ny våg av inköp av headset i framtiden. En nyligen uppdaterad uppdatering av Oculus utvecklingsblogg avslöjade planer för fleranvändarkonton och appdelning – två av de största funktionerna som virtual reality-communityn har bett om. Även om idén om appdelning kanske inte verkar vara så viktig för VR: s övergripande framtid, tror vissa att det kommer att vara ett viktigt steg för att öka antalet människor som gillar VR-innehåll. Detta kan sedan leda till fler inköp av Oculus VR-enheter i framtiden, särskilt när företaget fortsätter att uppdatera och utöka appdelningssystemet. ”Tänk på konton på en familjedator eller en spelkonsol,” sa Rory Thomson, medgrundare och utvecklare på Pocket Sized Hands, i en e-postintervju med Lifewire. ”Det gör att människor kan spara på egen hand[d] data i appar och spel, deras egen lista över vänner som de spelar med och lagra innehåll är skräddarsydda för dem snarare än den som det primära kontot tillhör. ”

Honeypot

Precis som traditionella spelkonsoler kan VR-headset som Oculus Quest 2 vara ganska dyra, med Quest 2 själv som kostar $ 299 att köpa. Det är samma pris som en vanlig Nintendo Switch, som är en av de mest prisvärda spelkonsolerna på marknaden just nu. På grund av denna kostnad i förväg, plus kostnaden för enskilda applikationer, är det osannolikt att användare i samma hushåll vill köpa flera headset, särskilt om de inte har någon erfarenhet av virtual reality. Genom att ge Oculus-användare möjligheten att dela innehåll mellan konton öppnar Oculus dörren för att fler ska få en smak av vad virtuell verklighet har att erbjuda, utan att tvinga dem att spendera några extra pengar. Tänk på det som att se ett nytt spel, men inte vara säker på att du vill spendera pengarna på det. Lyckligtvis råkar din vän äga spelet redan och inbjuder dig att prova det. Du tar upp dem på erbjudandet och upptäcker att du gillar det, så du slutar köpa det för dig själv för att spela på din egen hårdvara.

Det är detta grundläggande scenario ”om de provar det, då kan de köpa det” som Oculus räknar med med dessa nya uppdateringar. Något som kan drivas ytterligare med framtida uppdateringar av appdelningssystemet. ”Oculus har sagt att längre ner på linjen kommer de att tillåta användare att möjliggöra appdelning över upp till tre enheter”, säger Thomson. Han fortsatte, ”då konsumenter kan vara benägna att köpa ett annat headset.” Det handlar dock inte bara om att köpa nya headset. Appdelning och fleranvändarkonton kan också hjälpa innehållsskapare att få fler ögon på deras skapelser, samtidigt som man tar bort kravet att behöva egna Oculus-headset för att göra det.

Fortsätt med min egensinniga son

Sedan grundandet 2012 har Oculus befunnit sig stå inför motreaktioner från samhället ett antal gånger, inklusive när företaget såldes till Facebook 2014 för 2 miljarder dollar. Senast har VR-företaget dock arbetat övertid för att kompensera för beslutet att kräva att alla nya Oculus-användare har ett giltigt Facebook-konto. Detta ledde till viss förvirring när man använde flera headset och till och med att vissa användare låstes ur sina nya headset redan i oktober när funktionen gick live.

Thomson tror att Oculus stora press för fleranvändarkonton och appdelning – liksom de planerade utvidgningarna av dessa funktioner senare – alla är en del av företagets plan att återuppbygga förtroendet för VR-samhället. ”Oculus har ständigt uppgraderat och förbättrat sin plattform baserat på input och feedback från communityn och utvecklare”, säger Thomson. ”Jag är övertygad om att med fleranvändarkontofunktionen kommer detta att vara detsamma.” Även om det inte är kopplat från Facebook på ett sätt, måste Oculus fortfarande svara för de beslut som moderbolaget fattar. Implementering av appdelning och fleranvändarkonton, och till och med detaljerade sätt hur det planeras att uppdatera dem i framtiden, är ett bra sätt för företaget att börja bygga om det förtroende som kan ha gått förlorat med eventuella meddelanden eller krav från det förflutna.