Skip to content

Varför ska jag använda MeetinVR för alla mina virtuella verklighetsmöten

21 de juni de 2021
MeetinVR b2c2c6b96347425d8e397a6f4517ab6e

Viktiga takeaways

  • Samarbetsprogramvaran MeetinVr låter dig ta anteckningar och diskutera idéer och dokument i virtuell verklighet.
  • jag hittade MeetinVR att vara intuitiv och rolig att använda.
  • Appen styrs via en virtuell surfplatta, som är som att ha en iPad i VR.

Jag vill aldrig ha ett nytt affärsmöte igen efter att ha använt det MeetinVR, den virtuella verklighetsappen som nyligen släpptes för Oculus Quest 2. Från det att jag gick in i den virtuella miljön av MeetinVR, Jag hade en explosion som inte är något jag kan säga på de flesta Zoom-samtal. Det första jag gjorde efter att ha startat appen var att välja en avatar. Det här är inte dina vanliga stickliknande figurer. De MeetinVR programvara omvandlar en tvådimensionell selfie till en 3D-rendering. Det kan till och med fånga ditt ansiktsuttryck, benstruktur, hår och ögonfärg. ”Istället för att behöva lära sig komplicerade gester eller navigera genom filmenyer, interagerar du helt enkelt med surfplattan på det sätt som du förmodligen redan känner till.”

Välj din vy

Sedan går du in i MeetinVR rymden, som ser ut som ett gigantiskt rum som flyter över en scen efter eget val, inklusive en av yttre rymden. Jag valde en vy över Vietnams berg och tillbringade flera minuter på att bara hänga vid fönstret och gapa mot det fantastiska landskapet. Det var när den virtuella surfplattan dök upp att jag började grina från öra till öra. Det här är framtiden, tänkte jag. Tabletten verkar vara en enkel idé, men det är geni. Helt enkelt är det som att ha en iPad i VR. Istället för att lära sig komplicerade gester eller navigera genom filmenyer, interagerar du helt enkelt med surfplattan på det sätt som du förmodligen redan känner till.

Du kommer åt surfplattan genom att trycka på ikonen på din virtuella handled. Därifrån kan du ta anteckningar, surfa på nätet, komma åt dokument och många andra saker. Att ta bort objekt är lika enkelt – du behöver bara kasta dem för att få objekt att försvinna. Det första jag gjorde var att försöka ta en anteckning, och jag slogs av hur otroligt enkelt det var. Jag använde den inbyggda röstigenkänningsfunktionen och inom några sekunder dikterade jag ett meddelande. Denna funktion ensam var värt inträdespriset (gratis för grundversionen). Jag kunde se mig själv använda detta virtuella utrymme för att samarbeta med kollegor och snabbt anteckna anteckningar under möten. När du registrerar dig för ett betalt konto kan du också lagra dokument, videor eller 3D-modeller som ska visas för alla besökare.

Bättre än zoom?

Liksom många människor är jag trött på Zoom-samtal. Men jag tyckte att möte i virtuell verklighet är bättre än en videochatt av den enkla anledningen att det är utmattande att vara på kameran hela tiden. Jag föredrog att dyka upp som en avatar i virtuell ställning än att hantera konstiga kameravinklar på en videochatt. Jag försökte använda MeetinVR med en vän och det var så enkelt som att skicka ett lösenord till dem och de kunde komma in i mötesrummet som jag skapade. Men det är värd för större grupper där appen lyser. Du kan komma in i ett rum med 6-12 platser med whiteboards och möjlighet att komma åt filer. Det finns också ett rum med 32 platser med en stor skärm där värden kan dela en presentation eller genomföra en workshop.

En skärmdump från ett MeetinVR-möte.

Det finns också andra alternativ om du vill prova virtuella affärsmöten med Oculus Quest 2. Det finns appen Nedsänkt vilket ger dig ett kontor som flyter i olika miljöer. Med Immersed kan du ansluta din bärbara dator, skrivbord eller telefon och få tillgång till all din data.

Nedsänkt låter dig också komma i kontakt med andra människor. ”Elite” -versionen, som kostar 14,99 USD per månad, inkluderar fem virtuella bildskärmar och tillåter fyra privata medarbetare samt en delad whiteboard. I ett nyligen genomfört test fann jag att grafiken i Immersed var lite skarpare än den i MeetinVR. Du kanske också vill överväga Rumslig app som låter dig arbeta i VR tillsammans med produktivitetsappar på skrivbordet som Microsoft Office. Den här appen har en samarbetsfunktion som gör att du kan ta med teammedlemmar till din arbetsyta och dela olika applikationsvyer. För nu, men ingenting slår enkelheten med MeetinVR. De anpassade ikonerna och funktionerna för virtuell surfplatta kan göra att du aldrig vill gå ombord på ett annat plan för en affärsresa i den verkliga världen.