Skip to content

Varför Valheim fortsätter att vinna i tidig tillgång

29 de juni de 2021
ss ad81cc7ced8585ad344ba50e9d0b4bf9c597e62e.1920x1080 d24038c809d044d5a4d5fa22d48145f7

Viktiga takeaways

  • Valheim fortsätter att slå rekord när det närmar sig slutet av sin första månad med tidig åtkomst.
  • Experter säger att spelets framgång byggdes på att ge en solid bas för spelare att njuta av utan att lova något revolutionerande.
  • Bristen på dyr marknadsföring och ett starkare fokus på muntliga annonser från streamers hjälpte till att få spelet där det är.

Med fyra miljoner sålda exemplar på tre veckor och dess snabba stigning för att bli Steams näst mest spelade spel, Valheim har haft oöverträffad framgång, men det beror inte på dyr marknadsföring eller överbelastning, säger experter. Det är lätt att skriva av något i ”tidig åtkomst” som en oavslutad produkt som inte har mycket att erbjuda, och det finns många Steam-spel som uppfyller den förväntningen. Med Valheimemellertid skapade utvecklaren Iron Gate Studio något speciellt; ett spel som nästan verkar trotsa alla förväntningar. Det är vad experter säger har hjälpt det att fortsätta att slå rekord trots att det varit ute i mindre än en månad. ”Jag kan inte säga tillräckligt för att spelets plötsliga framgång bygger på dess egna meriter. Jag hade inte sett några annonser, nyheter eller pratat med några vänner om spelet innan det kom ut”, Jeff Brady, en författare på Set Ready Game, berättade Lifewire via e-post.

Att närma sig saker annorlunda

Där många tidiga åtkomstspel tenderar att överbelasta, lägga ut en massa funktioner och sträva efter att leverera ett visuellt mästerverk, Valheim bosatte sig i sin egen nisch. Istället för att fokusera på revolutionerande spel eller grafik, stänkte Iron Gate Studio samman olika funktioner från andra framgångsrika överlevnads- och äventyrsspel som Minecraft och Rost. Genom att ta inspiration från dessa källor och integrera den i sin egen installation skapade Iron Gate något som många har blivit kär i. ”Jag kan inte säga tillräckligt för att spelets plötsliga framgång bygger på dess egna meriter.” ”En av de bästa sakerna som teamet på Iron Gate Studio har gjort med Valheim levererar en bra produkt direkt ur väskan, ”sa Brady.” Du får inte bara en teknisk demo. Många av spelets system och kärnmekanik finns redan för att spela. Det är verkligen så enkelt som faktum [that] Valheim, i sitt nuvarande tillstånd, är redan en vacker grund för ett spel. ”Denna tekniska demo-fas är något som länge har hemsökt den tidiga spelmarknaden. Även om tidig åtkomst erbjuder ett bra sätt för indieutvecklare att få sina spel där ute och börja få feedback från samhället, många släpper ofta sina titlar i ett för tidigt skede och lämnar kunderna att hantera saknade kärnfunktioner och löften som kommer att fixas på vägen.

Tyvärr har inte alla spel som går in i tidig åtkomst ett lyckligt slut, och vissa titlar gillar Städer och Krig Z överbelastning och underleverans så att folk känner sig lurade och lämnar en sur smak i användarnas mun. Med Valheim som redan erbjuder en så bra kärnupplevelse har det dock drivit fler människor att gå med och prova spelet, trots att det ännu inte släppts helt.

Mass Popularitet

Naturligtvis räcker det inte med kärnspelet för att ett spel ska bli framgångsrikt, och medan människor älskar att citera frasen ”om du bygger det kommer de att komma”, så är det inte alltid fallet. ValheimDen enorma framgången är inte bara för att utvecklarna gjorde ett fantastiskt spel. Det beror också på hur spelet har marknadsförts.

Valheim-karaktär som möter farliga varelser i orden på natten

”Medan jag tycker att spelet är en solid post, tror jag inte att det skulle ha haft framgång utan hjälp av streamers och innehållsskapare”, sa Josh Chambers, redaktör på HowToGame, till Lifewire via e-post. ”Det här liknar Rost, som såg enorma ökningar i antal efter att en mängd Twitch-streamers träffades för att spela spelet. ”Det här är inte första gången vi har sett ett spels popularitet som drivs av innehållsskapare, och genom åren har utgivare till och med arbetat tillsammans med påverkare för reklamströmmar Valheimdock går streamers in i spelet utan någon form av monetärt löfte från utvecklarna, med stora influenser som Goldenboy twittrar om hur Valheim är ”det bästa överlevnadsspelet som gjorts på en tid.” ”Det är verkligen så enkelt som det faktum att Valheim, i sitt nuvarande tillstånd, är redan en vacker grund för ett spel. ”” Valheims oöverträffade framgång [has more to do with] producerar en kvalitetsspelupplevelse, ”berättade Jamil Aziz, teamledare för digital marknadsföring på PureVPN, till Lifewire via e-post.” Istället för att marknadsföra det som nästa stora sak, ”sa Aziz,” marknadsförde de det och visade spelupplevelsen för spelare. på Twitch och YouTube med spelpåverkare. Vi såg liknande framgångar med Bland oss, som marknadsfördes på grund av spelströmmar. ”