Skip to content

Varje meddelande från Googles I / O: s inledande nyckel

28 de juni de 2021
google io overview 39d0344c566d4ccebfb724dfae4c1bb3

Google I / O startade den 18 maj och gav tittarna en inblick i de nya funktioner och uppdateringar som Google har planerat för ett antal av sina plattformar. Googles årliga konferens ger ofta nyheter om uppdateringar och stora funktionsändringar för några av Googles största plattformar, och i år är det inte annorlunda. Från framsteg som gjorts inom AI och kvantberäkning, till förändringar i hur du interagerar med sökning och dina online-lösenord, hade Google mycket att prata om under inledningsnyckeln till Google I / O 2021.

Google Maps-uppdateringar

Miljövänliga rutter och säkrare rutt är två nya funktioner som anländer till Google Maps senare i år. Googles VD Sundar Pichai säger att de nya alternativen möjliggör mindre bränsleförbrukning när man väljer miljövänliga rutter. Säkrare rutt, å andra sidan, gör det möjligt för förare att undvika plötsliga stopp, grova vägar och mer. Liz Reid, VP för sökning på Google, detaljerade hur Google använder AR för att förbättra användningen av Google Maps, som virtuella gatuskyltar, viktiga landmärken och andra viktiga riktningar. Google Maps får också Live View inomhus, så att du lättare kan navigera i stora byggnader – som flygplatser -. Detaljerade gatukartor ger information om övergångsställen och andra detaljerade detaljer som kartanvändare kan behöva. Och tidsbaserade justeringar börjar visas på kartan, så att du kan se vilka restauranger och företag som är mer skräddarsydda för den tiden på dagen.

Smart Canvas

Google tar också några uppdateringar till arbetsytan i form av Smart Canvas. Företaget säger att de nya verktygen kommer att möjliggöra större samarbete och enklare tillgång till funktioner som Google Meet.

Andra nya funktioner i Smart Canvas inkluderar livetexter och översättningar i Google Meet, en tidslinjevy i Sheets, samt flera nya mallar för Docs som tabeller och mötesanteckningar.

Avancerad AI

Språk har varit ett viktigt fokus för Google under de senaste decennierna, och nu vill företaget skapa nya maskininlärningstekniker för att göra konversationen mellan människor och AI mer sömlös. För att få det att hända introducerade Google LaMDA, en ny AI byggd för att driva AI: s konversationsförmåga framåt. Det är fortfarande i tidig undersökning, men Google verkar ha stora planer för det. Företaget meddelade att det arbetar för att göra det lättare för användare att interagera med sökfrågor genom att använda AI för att göra det möjligt för dig att söka efter vissa delar av videor med din röst ensam. Det fanns också en kort skiss med skådespelaren Michael Peña om hur Google driver framtiden för kvantberäkning framåt och några av de mål som Google hoppas kunna uppnå på vägen.

Säkerhet och lösenord

Onlinesäkerhet är ett pågående problem och Google tillkännagav några nya tillägg som kommer till sin lösenordshanterare. Du kommer snart att kunna ta emot lösenordsvarningar för komprometterade lösenord, samt möjligheten att importera dina lösenord från andra lösenordshanterare – vilket gör det lättare att växla över. Google Password Manager kommer också att innehålla en snabbfixfunktion som gör att du snabbt kan hitta komprometterade lösenord och återställa dem.

Illustration som visar Google Password Manager som kontrollerar lösenord

Ytterligare säkerhetsfunktioner som kommer till Googles plattformar inkluderar ett nytt alternativ för låst mapp på Android-telefoner. Den kommer först att lanseras på Pixel-telefoner men kommer så småningom att släppas till andra Android-telefoner i framtiden.

Sök AI-förbättringar

Sök har utvecklats sedan Google första gången debuterade, men det betyder inte att arbetet är gjort. Under Google I / O tillkännagav företaget sin nya Multitask Unified Model (eller MUM), en ersättning för sitt tidigare sökmotorsystem som kallades Bidirectional Encoder Representations från Transformers (eller BERT). MUM möjliggör mer nyanserade sökningar för att ge användbara resultat. Hela målet med MUM är att ta bort gissningen från att söka utan att tvinga användare att ändra hur de söker. Google använder också AR som en del av sin push för att göra sökningen enklare genom system som Google Lens, och företaget kommer att rulla ut ett nytt alternativ ”Om detta resultat”, som låter dig kontrollera giltigheten för ett sökresultat innan du klickar på det .

E-handel

Google introducerade en ny shoppinggraf, som innehåller information från webbplatser, priser, recensioner, videor och data som tas emot direkt från återförsäljare. Google säger att det kommer att tillåta företaget att ansluta användare med miljarder enheter från olika återförsäljare. Den nya grafen fungerar i flera Google-system, som Chrome, Google Lens, YouTube och mer. En ny funktion gör att du kan se saker du har i vagnarna när du öppnar nya flikar i Chrome, samt spåra priser och få tillgång till kuponger och andra rabatter.

Google Foton

AI kommer också att göra en större inverkan på Google Photos, inklusive Little Patterns, ett nytt system som Google säger kommer att identifiera de mindre ögonblicken från dina foton och videor för att påminna dig om dem. Små mönster kommer att använda information som former och färger för att samla bilder tillsammans i ett försök att ”berätta en historia.”

Foton kommer också att använda filmiska foton, en maskininlärningsfunktion som kan lägga till effekter i bilder så att de känns som mer än bara ett platt foto. Google lägger också stor vikt vid att göra fotosurfning mer inkluderande, så att du enkelt kan ta bort foton, byta namn på dem eller mer. Dessa funktioner förväntas släppas i sommar.

Wear OS och Tizen Partner Up

Under den inledande grundtonen avslöjade Google att Wear OSs framtid är rotad i enande. För att göra det, samarbetar Samsung och Google för att få de bästa funktionerna i Wear OS och Tizen – det operativsystem som Samsung har använt på sina smartklockor. Google säger att den enhetliga metoden möjliggör snabbare växling mellan appar, bättre batteritid och övergripande stöd för fler Android-baserade smartklockor. Fler anpassningsalternativ kommer också att spela en viktig roll i hur du använder din Wear OS-drivna smartklocka, och lanseringen av nya brickor och personaliseringsfunktioner hjälper till att leva upp till det. Tillgång till applikationer har alltid varit ett problem för Wear OS, men Google säger att nya appar kommer till Wear OS. Dessutom arbetar Samsung och Google för att göra det lättare för utvecklare att skapa appar för Wear OS, vilket kan bidra till att öka tillgängligheten av appar på Android-smartklockor i framtiden.

Android 12 Beta

Den senaste versionen av Googles Android-operativsystem har varit tillgänglig för utvecklare i några månader nu, men den offentliga betaversionen kommer att finnas tillgänglig den 18 maj för Pixel-telefoner, liksom vissa telefoner och andra enheter från ASUS, OnePlus, OPPO, realme , Sharp, TECHNO, TCL, Vivo, Xiaomi och ZTE.

Android 12 innehåller en översyn av huvuddesignen för operativsystemet, inklusive fler personaliseringsalternativ. Företaget säger också att det vill göra telefonen mer anpassningsbar till användaren, istället för att användaren måste anpassa sig till telefonen. Personliga färgpaletter, redesignade widgets och mer flytande animationer och rörelse är viktiga delar av upplevelsen. Sekretess är också ett viktigt fokus i Android 12, och Google säger att operativsystemet kommer att innehålla fler funktioner för att ge öppenhet om vilka applikationer som har åtkomst. Detta bör göra det möjligt för användare att göra mer informerade val om hur de delar information med dessa företag. Betan kommer att få nya uppdateringar under de kommande månaderna, men användare som är intresserade av att se Android 12 i aktion kan göra det just nu. Se all vår täckning av Google I / O 2021 här.