Skip to content

Windows Sonic vs Dolby Atmos: Vilka hörlurar är bäst för Xbox One?

7 de juli de 2021
windows sonic vs dolby atmos which xbox one headphone option provides the best gaming audio 4771383 0d1a25589b224c16880f3dfce5f4a59e

Xbox One-ägare har valts mellan två rumsliga surroundtekniker: Windows Sonic eller Dolby Atmos. Båda syftar till att förbättra ljudkvaliteten och nedsänkning när du spelar ett spel, men vilket är bäst för din situation? I striden om Windows Sonic vs. Dolby Atmos jämförde vi funktioner, prissättning, ljudkvalitet, kompatibilitet och andra viktiga faktorer så att du kan bestämma vad som är bäst för dig.

 

Vad är Windows Sonic för hörlurar?

En animering av hur rumsligt ljud omger användarna

Vad vi gillar

 • Det är helt gratis att använda.
 • Mycket enkel installation.
 • Vissa spel låter bättre.

Vad vi inte gillar

 • Något över toppljudet.
 • Några sprakande ljud när du är på Xbox-instrumentpanelen.

Windows Sonic för hörlurar är Microsofts uppfattning om rumsligt ljud. Introducerad till Xbox One såväl som Windows 10-enheter, det är gratis att använda med vilken modern konsol som helst. Det är integrerat med systemprogramvaran för extra lätthet när du använder det, och du kan använda valfritt Xbox One-stereoheadset i kombination med det. Det försöker skapa en surroundljudupplevelse även om du har vanliga stereohörlurar. Genom att göra så bör ljudet ha extra djup och ljud tredimensionellt så att du hör allt runt dig. För att använda den aktiverar du den helt enkelt genom en inställning på din Xbox One. När de är aktiverade kommer alla appar eller spel som kan återges till 7.1-kanalformat att behandla dina hörlurar som om de vore en virtuell 7.1-enhet. Windows Sonic anses i allmänhet vara för överdrivna ljud lite jämfört med Dolby Atmos, men det gör fortfarande en betydande skillnad när man spelar förstapersonsskyttar som Övervakning. Du kan höra fiender komma och kan hitta dem snabbare än genom andra ljudenheter.

 

Vad är Dolby Atmos?

En bild som visar fördelarna med Dolby Atmos för hörlurar

Vad vi gillar

 • Det finns en gratis testperiod.
 • Vissa spel låter bättre och mer uppslukande.
 • Bra ursäkt för att köpa dedikerade hörlurar.
 • App ger stöd för andra surroundljudsystem.

Vad vi inte gillar

 • Det kostar 14,99 USD att köpa en licens.
 • Det innebär mer installation än Windows Sonic.
 • Endast minimala förbättringar för priset.

Dolby Atmos är Dolbys rumsliga ljudteknik. Xbox One stöder Dolby Atmos-teknik när det gäller hemmabioinställningar och hörlurar. Till skillnad från den integrerade karaktären av Windows Sonic kräver Dolby Atmos att du köper den från Microsoft Store för 14,99 USD. För att använda Dolby Atmos för hörlurar måste du ladda ner och installera appen, vilket tar lite mer tid än Windows Sonics installation. Det finns en 30-dagars gratis provperiod för appen, men du måste köpa den när provet är över. Dolby Atmos fokuserar på att placera ljud ovan, under och runt dig som surroundljudsystem eller Windows Sonic. Dolby Atmos levererar virtualiserat rumsligt ljud som Windows Sonic, men det finns också dedikerad hårdvara och speciella Dolby Atmos-hörlurar som är utformade för att fungera tillsammans med det för att ge den bästa ljudupplevelsen. Generellt anses Dolby Atmos vara lite överlägsen Windows Sonic. När du spelar spel som Kugghjul 5, eller äldre titlar som Grand Theft Auto V och Rise of the Tomb Raider, Dolby Atmos-hörlurar tenderar att låta skarpare, rikare och mer som om du faktiskt är där.

 

Windows Sonic vs Dolby Atmos Feature Jämförelse

Windows Sonic och Dolby Atmos har båda positiva och negativa egenskaper. Även om de båda erbjuder liknande tjänster finns det vissa saker om båda som gör dem tilltalande för olika människor och olika ekonomiska överväganden. Här är en kort titt på några av de viktigaste funktionerna i Windows Sonic och Dolby Atmos:

Jämförelse mellan Windows Sonic och Dolby Atmos
Windows Sonic Dolby Atmos
Pris Fri 14,99 USD efter en gratis provperiod
Dedikerad hårdvara Behövs inte Frivillig
Uppstart Minimal / inbyggd Apphämtning krävs

Windows Sonic och Dolby Atmos är mycket likartade produkter, varför vi inte inkluderade identiska kategorier i våra jämförelser, till exempel de spel som är kompatibla med dem. Ungefär det finns samma antal spel där ute som är bäst med antingen ljudformat.

 

Ska du gå med Windows Sonic eller Dolby Atmos?

Windows Sonic och Dolby Atmos är båda mycket likartade former av rumslig ljudteknik. Dolby Atmos har kanten när det gäller ljudkvalitet och får dig att känna att du faktiskt är där när du spelar ett spel, men det kostar ett pris. Mycket av din beslutsprocess bör härröra från om du vill betala $ 15 för Dolby Atmos-appen eller om du håller fast med plug-and-play-stilen i Windows Sonic. För många användare är skillnaderna relativt subtila, men det är definitivt värt att prova Dolby Atmos 30-dagars testversion för att se om dina öron kan upptäcka nyanserna mellan de två teknikerna. Om du inte har en budget är det vettigt att följa med Dolby Atmos för den extra fördelen när du spelar.