Skip to content

Xiaomis ryktade Dual-Fold-telefon kan vara dubbelt så roligt

24 de juni de 2021
xiaomi double fold 84bef718041f436bb5007a24fc53a9fd

Viktiga takeaways

  • Den kinesiska tillverkaren Xiaomi arbetar enligt uppgift på en hopfällbar smartphone.
  • Detaljerna är knappa men telefonen påstås ha världens första dubbla smartphone och en 108MP kamera.
  • En prognos hävdar att böjbara smartphones kommer att sälja 100 miljoner enheter fram till 2025.

Jag vill verkligen ha en hopfällbar smartphone utan någon särskilt god anledning än att de ser extremt coola ut, men deras $ 1000 plus prislappar betyder att jag håller mitt kreditkort låst. Nu kan en ryktbar Xiaomi-vikbar vara nästa fantastiska grej som frestar mig. Den kinesiska tillverkaren arbetar enligt uppgift på världens första smartphone med dubbla veckor som släpps nästa år. Telefonen skulle gå med i böjda mobiler som Samsung Galaxy Z Flip, Motorola Razr och Samsung Galaxy Fold. Xiaomi-president Lin Bin sa att för att skapa den dubbla mobila smarttelefonen var de tvungna att övervinna tekniska utmaningar, inklusive flexibel matristeknik, en ny gångjärnsmekanism och en flexibel matrisbeläggning. Ett Xiaomi-patent beskriver en inåt fällbar, hopfällbar smartphone med skjutreglage.

Tillgängliga detaljer är knappa för den påstådda fällbara Xiaomi. XDA Developers rapporterar att Cetus sannolikt kommer att köra Android 11 och ha en Qualcomm Snapdragon-processor och 108MP primär kamera. En kinesisk webbplats har rapporterat att telefonen kommer att ha en främre kamera under skärmen, snabb laddning med över 200W ström och en intern skärm med 2K-upplösning. Designen för Xiaomi-modellen liknar ett rapporterat patent som Samsung lämnat in om ett nytt system för en hopfällbar skärm. Designen har en stor skärm där båda ändarna kan vikas runt sidorna. Samsungs patent går dock tillbaka till 2018

Inte den första dansen för Xiaomi

Om det visade sig korrekt skulle inte Cetus vara det första steget från Xiaomi mot vikbara. Företaget presenterade tidigare en promovideo för en hopfällbar koncepttelefon. Den telefonen kom aldrig in i butikerna. Det finns mycket potentiell kärlek där ute för hopfällbara telefoner. En rapport hävdar att hopfällbara smartphones kommer att träffa 100 miljoner enheter 2025. Prognosen säger att globala vikbara smartphonetransporter kommer att växa från under 1 miljon enheter år 2019 till 100 miljoner år 2025. Jag älskar också idén om en Gumby-liknande telefon. Det är sant att de kan bryta lätt. Otroligt dyrt är också en underdrift när du pratar om coola $ 2000 för Galaxy Fold Z 2. Låt oss vara tydliga. Du kan köpa 13 av den helt fina Moto G Fast och fortfarande ha tillräckligt med pengar kvar för matvaror. Personligen känns det som om det är ett falskt argument, men när en genomsnittlig amerikaner spenderar $ 1200 per år på snabbmat. Vi borde få ha trevliga saker, särskilt eftersom coronaviruspandemin innebär att vi spenderar mindre på biografer, resor, fina middagar och i stort sett allt förutom vapen och sprit.

Galaxy Fold 5G visas på Samsungs monter under CES 2020 i Las Vegas Convention Center.

Stor skärm, liten kropp

Tänk på fördelarna med en flexibel telefon. Du kan ha en stor skärm i en liten kropp. Detta kan till exempel vara till nytta när du bara vill ha en enhet och använda den för olika ändamål. Du chattar med en vän i hopfällbart läge när du plötsligt känner lust att dra ut ett Excel-kalkylblad. Boom, du släpper bara ut din mobil. Det är säkert $ 2000 väl spenderat. Inget pris har avslöjats men jag misstänker att Xiaomis nya telefon inte kommer att bli billig efter att de har packat in alla dessa tekniska godsaker. Men kanske en dubbelfals-telefon kan vara dubbelt så användbar som en tråkig gammal enfaldig telefon.

Föreställ dig möjligheterna. Xiaomi utvecklar ett gediget rykte som ger mig hopp för vad de kan komma med något speciellt i en vikbar. Även om företaget inte har varumärkesöverklagandet i USA av mer kända tillverkare trots att det enligt uppgift är världens tredje största smarttelefontillverkare. Men Xiaomi drar ut innovationer som en stor teleobjektiv för smartphones som fysiskt kan zooma. Det arbetar också med vad det påstår sig vara branschens snabbaste trådlösa laddare. Låt oss inse det, 2020 kan försöka döda oss. Men det finns inget bättre sätt att vänta på sluttiderna än att vika och fälla ut din telefon. Tydligen är det lika tillfredsställande som att öppna en gammal vipptelefon. Att fälla din telefon två gånger skulle vara dubbelt så roligt.